The Unholy Preachers - Troublemakers

The Unholy Preachers - Troublemakers

150,00 Kč
S DPH

CD digipack

Množství

Kdyby mě někdo ve tři ráno vzbudil a zeptal by se mě na tři nejlepší české kapely, určitě by mezi nimi zaznělo jméno The Unholy Preachers. Pětičlenná sebranka, postavená na ohořelých troskách Phantoms On Fire, totiž poslední tři roky neúnavně vymetá kluby celé republiky a s každou další show, na které ji vidíte, vás do koulí kope víc a víc. Nejsou to žádní nezkušení koloušci z obalu! Je sice pravda, že svojí první desku točili dýl, než je zdrávo, a pomalu jsem kluky podezíral, že vlastně nikde nic nenahráli, ale světe div se, Troublemakers jsou tu.

Z repráků se na mě vyvalí This Is a War a já žasnu, kolik z té koncertní energie se na desce podařilo zachovat. Zvuk je naprosto bez kompromisů a všechny nástroje do sebe zapadají, baskytara je skvěle čitelná, dvě kytary jedou v šíleném tempu.

Drop The Knife mě nebavila až do doby, než jsem ji slyšel akusticky v Mighty Baru a teď patří k mým nejoblíbenějším. Za mikrofonem se v ní ukáže i Honza z Bombs From Heaven jako hodně příjemný zpestření.  Titulní pecka Troublemakers se řítí přehrávačem přímo motorheadovskou rychlostí a ke konci zaujme decentním kytarovým sólem. Středně-tempová Captain Readysoul baví výrazným pianem, které obstarává v několika písničkách Adam ze Spankers. Snad už kultovní hitovka Bitch From Munich zní našlapaněji než na jejich prvním demíčku a Hidden In Heaven, Hidden In Hell nezapře inspiraci třeba v raných Backyard Babies nebo Hellacopters. Nejslabším místem celého alba je pro mě až moc komplikovaná písnička Preachers, i když s pěknými hammondkami. Na sto honů dřevním hardcorem smrdící Lost My Mace rozhodně potěší hostující Maggie, která svým ječákem ozvláštňuje tuhle povedenou skladbu. I’ll Take My Honour Back je pak výborné rozloučení před klasikou Gimmie Gimmie Gimmie, za kterou by se v tomhle podání Rollins rozhodně nestyděl.

Dlouholeté čekání na desku Troublemakers se rozhodně vyplatilo a kapela má potenciál se prosadit podobně jako třeba Pipes And Pints v rámci celé Evropy, především díky anglickým textům, muzikantské vyspělosti a celé pódiové show. Zpěvák David Unholy je neskutečný mix Debbie Harry a G.G. Allina a jsem si stoprocentně jistej, že pokaždé nechá na pódiu upsanou svoji duši. Škoda snad jen, že na desce není všechno, co The Unholy Preachers naživo hrají.

zdroj:www.kidsandheroes.com

 

http://www.bandzone.cz/theunholypreachers

 

Tracklist:
01. This Is a War
02. Drop The Knife
03. Troublemakers
04. Captain Readysoul
05. Bitch From Munich
06. Hidden In Heaven, Hidden In Hell
07. Preachers
08. Lost My Mace
09. I’ll Take My Honour Back
10. Gimmie Gimmie Gimmie

UPCD1