77 - Predaja života

77 - Predaja života

600,00 Kč
S DPH

LP + CD

Množství

77 – sympatický, i když nijak originální název pro kapelu. Tahle kapela z bývalé Jugoslávie existovala poměrně krátce. Přesto si ovšem získala slušné renomé ve svém rodném chorvatském městě Pula.

Za krátkou dobu své existence stihla kapela natočit jen dva studiové songy (no ve srovnání se situací ve stejné době u nás to zní neuvěřitelně, ale přece jen tohle je Jugoslávie a tady mohli punkové kapely vydávat normální desky). Tyhle dva songy se povedlo najít až na poslední chvíli před dokončením vzpomínkové kompilace, takže tu naštěstí nechybí. Zbytek je poskládán ze živáků s velice slušným zvukem.

Z nahrávek je slyšet jaká je škoda, že 77 nehráli přece jen o něco déle a nenatočili pořádnou desku. Potenciál měli obrovský, stylově připomínají britské anarcho-punkové kapely z osmdesátých let. Silný, temný a depresivní zvuk. Přesto zůstala kapela dlouhé roky utajena i spoustě fandů jugoslávské scény. Jejich songy se dokonce neobjevili ani na žádné kompilaci a tak toto výpravné LP je vlastně první vydanou nahrávkou 77.

Tohle není jen pro archiváře, ale pro všechny co maj rádi dobrou punkovou muziku.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ot6YpJrZW2U

 

Tracklist:

01.  Pjesna poraženog raznika

02.  Ne – dva puta

03.  Obična stvar

04.  Majci

05.  Predaja života

06.  Plavi

07.  Pula

 

NE021LP