Roger Roger ‎– Musique Idiote

Roger Roger - Musique Idiote

300,00 Kč
S DPH

LP 180gram

Množství
Poslední kus skladem

Zřejmě nejvíc nepunková deska jakou máme v distru! Varování :D

K desce jsme se dostali jak jinak než výměnou, od labelu Munster records. To je label který vydává mimo jiné kapely jako Apostles, Ratos de porao, Eskorbuto. Také slušný výběr rockových kapel ovšem! 

Nicméně, label SoniTron, který tuhle desku vydal, je distribuovaný přes Munster records, lisuje desky přes Munster a obaly vypadjí jako Munster obaly. Ano, možná to je náhoda, nicméně moje teorie je že to samozřejmě náhoda není!

Prostě a jednoduše si pan majitel jednou za čas vydá pro radost něco co ho baví. Pro mě obdivuhodné, byť si neumím představit kdo z jeho kámošů, distributorů nebo klientů bude z Rogera Rogera odvařený jako on.

S pravdou ven, mě Roger Roger dokonale dostal. Absolutně mimo můj záběr, zdánlivě šílená klávesová muzika, která na první poslech připomíná žabí kuňkání, dětské klávesy nebo soundtrack k nějakému filmu o klonování.

Na poslech druhý, nebo spíš po tom když se naladí na stejnou vlnu jako pan skladatel, zjistí že skladby mají chytlavé melodie, bohaté aranže a zvláštní strukturu, která se ovšem vysvětlila ihned po vygůglení Rogera Rogera.

Narozen v roce 1911, syn operní zpěvkyně a dirigenta. hudební dispozice tedy měl, hudební vzdělání absolvoval a aktivně hrál, psal a aranžoval pro BBC, francouzský rozhlas, vedl orchestry například pro Maurice Chevaliera nebo Edith Piaf. Jeho hudba se podle jeho tvrzení objevila ve více než 500!!! filmech nebo seriálech.

Jeho hudba je postavená na propracovaných aranžích, kombinaci stylů jako je jazz, pop, rock, elektro. A tím vyčnívá jak zadek z kalhot a nebojím se ji nazvat originální!

Nebudem si lhát do kapsy, že je to vlastně punk. Není, ale je to parádní odpočinková hudba, která slovy jednoho z jeho obdivovatelů "Hudba Rogera je dobrá pro vaše duševní zdraví"

Souhlas!

 

https://www.youtube.com/watch?v=XYdCYK8_ZQs

 

tracklist:

01. Duetto (La Concierge Et Le Monsieur Du Premier) 1:30

02. Le Type Beurré 1:37

03. Sans Queue Ni Tête 1:53

04. Le Gros Propriétaire 1:16

05. La Valse Cristalline 1:04

06. Le Bavard 1:40

07. Le Sale Môme 2:10

08. Valse Gonflable 2:07

09. Le Pédégé 1:25

10. La Petite Conne 1:35

11. Rondeau Cucu 1:40

12. Le Contractuel 1:22

13. La Flûte Ingénue 1:22

14. Petit Canon 2:06

B7 La Nana Siphonée 1:35

B8 Marche Des Spitoufs 1:56

ST-004LP