Oi Polloi ‎– Saorsa

Oi Polloi ‎– Saorsa

400,00 Kč
S DPH

LP gatefold, download

Množství

Toto je šesté studiové album fotrovské nebo spíš už dědkovské :) skotské anarchistické punkové kapely "OI POLLOI".

Patnáct nových písní nahraných v roce 2014 přesně v lajně předchozích desek a zejména Duisg! Takže nic překvapujícího, naleznete zde klasické Oi polloi songy s jedovatým Deekovým vokálem, , nabroušenou kytarou která je pro poslední dobu jasným rozpoznávacím znakem kapely. Mezidruhový popis může znít: anarcho zpěv zpěv, hudebně Oi! Punk křížený s D-Beat-Crustem a samozřejmě klasickým UK Anarcho Punkem.  

"Saorsa" znamená "Svobodu" ve skotské gaelštině a "Freedom" nebo "Liberty" je lyrickým hlavním tématem tohoto alba. Texty se většinou zpívají v angličtině (konečně!)s malými exkurzemi do gaelštiny, španělštiny i jidiš. Se vším těžkým politickým obsahem mají  OI POLLOI i smysl pro humor, což je v mých očích velmi sympatické.  

Skvělý obal má na triku Sonia L., která již přispěla k předchozí desce OI POLLOI  "Fuaim Catha".   Toto album je v parádním otevíracím obalu, obsahuje extra list papíru s komentáři kapely a s extra grafikou.  Nahráno v e-studiu / Helsinki, Finsko 2014, vyšlo koncem roku 2016. Holt když jsi umělec a nahraješ desku, tak pak dva roky smolíš návrh obalu, to nechceš:)

Není to deska na první poslech, ale po druhém si sedne jak prdel na hrnec a baví mě ještě víc než Duisg, jo!

 

https://www.youtube.com/watch?v=gZipOHq2DQU

 

tracklist:

01. Let's Go!

02. Soil yourself

03. The Face

04. No!

05. Dirty Protest

06. Contra El SSistema

07. Early To Bed, Early To Rise

08. GCHQFU

09. Destroi Phallocentricity

10. Metal Detector

11. Our Winged Sisters

12 Yes!

13. Vos Vilen Di Anarkhisten?

14. Sing A Song Of System

15. Spelling It Out

BOLLOX 038LP