V2 - At The Edge Of Chaos

V2 - At The Edge Of Chaos

450,00 Kč
S DPH

LP

Množství
Poslední kus skladem

Slaughter and the dogs nebyla jediná punková kapela z Machesteru, která ve svých začátcích do svého stylu absorbovala image glam-rocku. Ze stejných kořenů vycházeli i V2.

Kapela pojmenová po Hitlerově zbrani, která slušně kosila města za kanálem, vznikla v roce 1976. V začátcích byla karieára V2 dost propojená právě se Slaughter, jelikož jim předskakovali na několika koncertech a později společně hráli i v Londýně.

První singl kapely vyšel v roce 1977 a redaktor magazínu NME jej příhodně označil za „sirénu druhé světové“. Druhý singl Man In The Box kapela vydala v následujícím roce a prodala během tří měsíců dnes nepředstavitelných 8000 kopií. Přes personální problémy hrála kapela až do roku 1980. V mezičase nahrála třetí singl, který sice vyšel ale nakonec byla většina kopií zničena kapelou (zpěv tehdy natočil jejich bubeník a kapela nebyla s výsledkem spokojená). Vzniklo dokonce i celé album, které ale nikdy nevyšlo.

Ze singlů a archivních písniček tak teď John z Overground records poskládal vůbec první vinylové album V2. Dvanáct skladeb, dvanáct punkrockových pecek, které ani po letech neztratili nic ze své kvality. Pěkně zpracovaná deska obsahuje i množství dobových fotografií a podrobnou historii kapely.

 

https://www.youtube.com/watch?v=1bSg63-wbSk

 

Tracklist:

  1. Nothing To Do
  2. Speedfreak
  3. That’s It
  4. Man In The Box
  5. Is Anyone Out There
  6. I’m A Dancer
  7. Zero Hour
  8. Silent Exchanges
  9. Out On The Corner
  10. Prayer For The New Born
  11. Encounter With The X-Men

 

OVER167LP