Krigshot - Örebro Mangel

Krigshot - Örebro Mangel

320,00 Kč
S DPH

LP

Množství

Krigshot, kapela, která rozčeřila vody hardcore punkového podzemí v samém závěru devadesátých let svým zběsilým, ale stále chytlavým hlukovým atakem, čerpajícím z osmdesátých let. Nikoliv nadarmo si okamžitě po vydání svého prvního EP získali kredit nových Mob 47. Örebro Mangel je poslední nahrávkou s Mieszko Talarczykem (Genocide SS, Nasum, Bloodshed…), který dva roky po vydání desky tragicky zemřel během tsunami v Thajsku. Krom něj jsou na nahrávce podepsáni Jallo z No Security, Dischange, Totalitar a asi třiceti dalších kapel a Anders s obdobným množstvím souborů ve svém portfoliu. Za všechny zmiňme snad jen Bloodshed, Necrony, Nasum a Coldworker. 

 

Rozjezd tu obstarávají Krigshot v super divokém tempu, které vlastně po celou stopáž alba zpomalí jen čas od času. Na zvuku patrně posluchač zaregistruje stopové znaky švédského grind/death soundu, ostatně nemalá část kapely si získala ostruhy v kapelách orientovaných právě tímto směrem. Zpěvák hystericky ječí, zatímco kytara vytváří nabuzenou stěnu hluku a bubny neúnavně tepou ve zběsilém tempu. Skladby jako Tvimgad In I Skiten nebo Sök, Era Svin lze bez obav zařadit mezi klasiky hardcore punku v jeho nejdivočejších podobách. Dvacet čtyři divokých plivanců vzteku na osmadvaceti minutách se řítí jako řvoucí sirény útočících štuk s neméně devastačním účinkem. 

 

V okamžicích, kdy tato zvuková smršť zpomalí, je to jen k vygradování do ještě větší divočiny. Každopádně v těchto okamžicích kapela ukazuje naplno svůj autorský potenciál a schopnost vyseknout nesporně chytlavý motiv. Výslednice je jakýmsi kompromisem mezi klasickým hardcorem ala Mob 47 či Totalitar, devadesátkovým fastcorem a zvukovou estetikou ne vzdálenou bratrským grindcore divousům Nasum. Z pohledu posluchače má nahrávka i po 16 letech od původního vydání stejnou sílu a intenzitu, což není vždycky pravidlem. 

 

Album Örebro Mangel původně vyšlo na již poměrně dlouho nefungujícím vydavatelství Sound Pollution, a tím pádem bylo již hezkou řádku let vyprodanou záležitostí, takže nová edice byla bez pochyb na místě. Je navíc udělaná naprosto precizně, tak jak je již u Insane Society zvykem.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2EIfV97lE84

 

tracklist:

01. Örebromangel

02. Tvingad In I Skiten

03. Sök, Era Svin

04. Dessa Satans Lögner

05. Denna Jävla Teknik

06. Billig Arbetskraft

07. A-Förmedlingen = Skitförmedlingen

08. Slanig Snut

09. Asen Vill Jävlas

10. Krigshetsare

11. Sanningen Om Schengenavtalet

12. Krångliga Och Jävliga

13. Ett Jävla Jidder

14. Dom Asen Glassar - Folket Får Kämpa

15. Marionetter

16. Ordning På Torpet

17. Lagar Hit Och Lagar Dit

18. Det Var På Tiden!

19. Multinationella Fittor

20 Så Jävla Slanigt

21. Mycket Oväsen För Ingenting

22. Ingen Förändring

23. Nyliberalismen Är De Rikas Klasskrig

24. Vapaa Maa

IS 141LP