Das Schnitz - 4 A.M.

Das Schnitz - 4 A.M.

202,00 Kč
S DPH

7"EP

Množství

Obskurní kapela z jihoanglického Torquay vznikla v roce 1978. Das Schnitz byla kapela spolužáků a poměrně rychle si získala popularitu v rámci lokální punkové scény. Ono taky vzhledem k jejich věku bylo nereálné realizovat nějaké zájezdy do větší vzdálenosti od rodného města.

Koncem roku natočili v jediném místním studiu své 7“EP. Hodina nahrávání stála 8 liber, jelikož kluci nedali dokupy více než 12 liber, museli celý singl natočit za hodinu a půl.

Další rozpočet padnul na výrobu singlu, ale peníze už nezůstali na tisk obalu. Kluci to vyřešili po svém. V místním obchodě s deskama pobrali prázdné obaly singlů různých popových hvězdiček (takto šířené obaly v obchodech tehdy sloužili podobně jako dnes reklamní letáky) a po večerech na ně fixou psali jméno své kapely a názvy songů. Totální punk!

Takto vyrobili asi 100 desek s „obalem“, zbytek z pětisetkusového nákladu pak prodávali bez obalu.

Přes tyhle těžce undergroundové podmínky se singl prodával výborně a kapela se dokonce dostala na druhé místo v žebříčku prodejů místních obchodů s deskama (nad nimi už byl jen Art Garfunkel). Singl každopádně přinesl tři silné skladby, blízké jejich vzorům jako Buzzcocks nebo The Adverts a dnes patří k hledaným raritám.

Reedice na Different Class už má standartní obal (který ale ctí ducha původních vydání) a jelikož vyšla v poměrně malém nákladu, nejspíš brzo bude také hledaným sběratelským kouskem.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4c3q38NbmsY

 

Tracklist:

  1. 4 A.M.
  2. Getting Nowhere
  3. My House

 

DC-04-19EP